HIFU Behandeling

Met HIFU is het liften van de hals, gelaat en decolleté relatief eenvoudig uit te voeren HIFU Behandeling

Wat is een HIFU behandeling?

HIFU staat voor High Intensity Focused Ultrasound en is een behandeling op basis van geluidsgolven. Deze geluidsgolven produceren warmte wat er voor zorgt dat er in de diepere huidlagen warmte ontstaat. Deze warmte zorgt uiteindelijk voor huidverstrakking en huidverjonging, onder andere door collageenvorming.

Het proces van collageenvorming neemt ongeveer 3 maanden in beslag zodat de huid langzaamaan verstrakt. Het resultaat komt daarom op een natuurlijke wijze tot stand. Uw omgeving zal opmerken dat u er jonger en frisser uitziet zonder dat dit kunstmatig overkomt.

Waarom zou ik voor een HIFU behandeling kiezen?

HIFU is een makkelijk toe te passen behandelmethode en geeft eigenlijk nauwelijks bijweringen. Het is daarom goed uit te voeren zonder dat het in uw omgeving opvalt dat u behandeld bent.

Vooral voor mensen die liever geen fillers willen of die een facelift een stap te ver vinden is HIFU ideaal. Daarnaast is het een uitstekende behandeling als aanvulling op injectable behandelingen.

HIFU is ideaal om de ouder wordende huid te verstevigen. Door de HIFU behandeling kan de huid op een natuurlijke manier gelift en verstevig worden.

HIFU behandeling is een behandeling op basis van geluidsgolven. De energie die vrijkomt tijdens deze behandeling zorgt er dat er warmte in de diepere huidlagen ontstaat. Bij het herstelproces dat hierna optreedt wordt de collageen aanmaak gestimuleerd. De huid wordt door dit collageen weer krachtiger en steviger en krijgt zijn elasticiteit weer terug.

HIFU behandelopties:

> Wazige kaaklijnen
> Nasolabiaalplooien (plooien tussen neus en mondhoeken)
> Slappe oogleden
> Wenkbrauwen
> Dubbele kin
> Doorzakkende hals
> Fijne lijntjes en rimpels
> Ongelijkmatige teint of textuur van de huid
> Grote poriën
> Verstrakken van buik en bovenarmen

Waar is HIFU voor geschikt?

De behandeling werkt vooral erg mooi op contouren zoals de kaaklijn en de wangen maar ook op een dubbele kin of voor het verstrakken van de bovenarmen. Het allerfijnste is misschien wel dat er maar 3 behandelingen per jaar nodig zijn voor een prachtig resultaat.

Is een HIFU behandeling veilig?

Goed uitgevoerd is een HIFU behandeling erg veilig. Er is nauwelijks tot geen hersteltijd en complicaties zijn (mits deskundig uitgevoerd) zeldzaam. HIFU is daarom een behandeling die door onder andere de FDA is goedgekeurd. Deze manier van behandelen wordt al meer dan 50 jaar veilig en doeltreffend toegepast. Er is veel onderdoe naar verricht van waaruit veiligheid is gebleken.